Studio Visser

Maatwerk met hout, houtwerk op maat

Bankje

De bank is gemaakt van verschillende houtsoorten en bevat verschillende verbindingen. De stalen passerpoten zijn van HAY, welke zijn gebasseerd op het ontwerp van Rietveld en de Galvanitas stoelen.

Het ontwerp is door de tijd heen al verschillende malen aangepast en geperfectioneerd. Elk bankje wordt volledig door mij met de hand gemaakt, daarom is de levertijd van een bankje


De bankjes zijn niet bedoeld voor intensief gebruik. Je kan er prima op zitten maar ze zijn vooral bedoeld om te dienen als display of een op zichzelfstaand pronkstuk.


De passerpoot is een beproefd ontwerp uit de jaren '50 en is tegenwoordig weer helemaal modern. De stalen poten komen alléén in deze hoogte (~44 cm hoog) en de afmeting van de zitting is op maat te maken. Op de fotos hiernaast staan twee verschillende ontwerpen:


1 - de lichtere, van beukenhout met een accent van eikenhout. De zitting van deze bank is ~35 cm bij ~50 cm. Deze bank kost €595.

2 - de donkere, van mahonie met kersenhout en een accent van bubinga. De zitting van deze bank is ~35 bij ~65 cm. Deze bank kost €695.


Desgewenst is ook een aantal andere houtsoorten te gebruiken en eventueel zijn de zittingen op maat te maken.


Neem contact op voor meer informatie.