Studio Visser

Maatwerk met hout, houtwerk op maat

Kopshouten snijplank

Een kopshouten snijplank is gemaakt om een leven mee te gaan. Het kopse hout zorgt ervoor dat je mes niet bot wordt, je mes gaat tussen de vezels van het hout door in plaats van ze door te snijden. De voordelen van een kopshouten snijplank:

  1. De look & feel is gewoonweg 'premium'.
  2. Je messen blijven langer scherp en het gebruik van een zo'n plank is vele malen hygiënischer.
  3. De levensduur is een stuk hoger dan die van andere snijplanken.

Er is een reden dat je in een professionele keuken alleen maar kopshouten snijplanken tegenkomt. Het nadeel van een standaard snijplank is vaak dat je haaks op de vezels van het hout snijdt. De drie belangrijkste nadelen zijn:

  1. Je snijdt de vezels van het hout door, hierdoor 'hol' jij je snijplank als het ware uit.
  2. Je mes moet veel meer snijden, dit komt de levensduur van je messen niet ten goede.
  3. Bacteriën hechten zich in de opengesneden vezels van het hout, hierdoor gaan planken stinken en zijn ze niet meer geschikt om eten op te bereiden.


Zoals je hierboven kan lezen heeft een langshouten snijplank nogal wat nadelen, om deze reden verkoop ik bij Studio Visser alléén kopshouten snijplanken. Ik heb verschillende ontwerpen gemaakt, waarbij telkens op een speelse manier de houtsoorten met elkaar in verbinding worden gebracht.

Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van eerdere ontwerpen, in overleg is het mogelijk om een snijplank van andere houtsoorten of met een ander patroon op maat te maken. De standaard maten zijn ~3.5 cm dik bij 25 x 45 cm.

Neem contact op voor meer informatie.